TOYOTA ФИНАНС

Toyota Start your impossible talk


U susret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju

• Toyota Srbija je danas organizovala druženje srpskih (para)olimpijaca s predstavnicima medija i VIP zvanicama na Belom dvoru, na kome su Saška Sokolov, Goran i Ivana Maksimović i Dejan Majstorović govorili o svojim karijerama i pripremama za Igre koje će sledeće godine biti održane u Japanu

• Specijalni gost događaja bio je Miroslav Cerar, proslavljeni jugoslovenski gimnastičar koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine osvojio dve medalje – zlatnu i bronzanu

• Skup je otvorio Nj.E. ambasador Japana u Srbiji, gospodin Junichi Maruyama, a o saradnji sa Toyotom i Igrama u Tokiju govorili su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović

 




Toyota je globalni partner Međunarodnog olimpijskog (IOC) i paraolimpijskog komiteta (IPC), a Toyota Srbija Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Srbije s kojima je danas, u duhu Toyotine filozofije „Započni svoje nemoguće“ (Start Your Impossible) i vizije budućnosti „Mobilnost za sve“ (Mobility For All), kroz sadržaj priča olimpijaca i paraolimpijaca krenula u susret Tokiju 2020.

O svojim karijerama i ambicijama na predstojećim igrama govorili su Saška Sokolov, paraolimpijka u bacanju koplja, Goran i Ivana Maksimović, otac i ćerka koji su osvajali olimpijske medalje u streljaštvu (Ivana jubilarnu 100. za našu zemlju) i Dejan Majstorović, član reprezentacije u novoj olimpijskoj disciplini basket 3X3 koja će debitovati u Tokiju. Specijalni gost na događaju „Toyota Start Your Impossible Talk“ bio je Miroslav Cerar, Toyotin ambasador i osvajač olimpijskog zlatnog i bronzanog odličja u Tokiju 1964. godine u gimnastici koji je s prisutnima podelio svoja iskustva o Tokiju nekad i sad.

Tako su se na jednom mestu okupili osvajači olimpijskih odličja od Tokija 1964. i olimpijac nove discipline na putu u Tokio 2020, ukupno 5 olimpijskih medalja, s pregršt inspirativnih priča.





Događaj je otvorio Njegova ekselencija gospodin Junichi Maruyama, ambasador Japana u Srbiji, a o saradnji sa Toyotom i ambicijama srpskog sporta na Igrama u Japanu govorili su gospodin Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, i gospodin Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije. U ime kompanije Toyota prisutnima se obratio gospodin Kensuke Tsuchiya, predsednik Toyote Adria, a goste je pozdravio i govorio o saradnji sa OKS-om i POKS-om Robert Lukić, direktor Toyote Srbija.

Predstavnici medija i VIP zvanice imali su priliku da pogledaju i izložbu na kojoj je prikazan deo onoga što Toyota priprema za predstojeće Igre u Tokiju na polju mobilnosti - od vozila na vodonik (limuzina Mirai i autobus SORA) i čist električni pogon (APM) do automobila za demonstraciju autonomne vožnje (Concept-1) tokom nošenja olimpijske baklje i maratona, preko humanoidnih robota (T-HR3), robota za komunikaciju s udaljenih lokacija (T-TR1), robota za ljudsku podršku (HSR) i podršku u dostavi (DSR), do robotizovanih zvaničnih maskota Igara Miraitowa i Someity.