Zadovoljstvo kupaca

Zadovoljstvo kupaca

TOYOTA ФИНАНС

Toyota Tago Car je  tradicionalni dobitnik evropskog priznanja za potpuno zadovoljstvo kupaca. Biti sinonim za broj "jedan" i nositi titulu Ichiban na evropskom nivou zaista je stvar prestiža, ne samo za Toyota Tago Car kao kompaniju, nego i za privredu Srbije uopšte. Nagrađivani smo za izuzetna dostignuća na polju zadovoljstva kupaca, kako u prodaji, tako i u postprodajnim uslugama. 


Izuzetna nam je čast što smo vlasnici priznanja koja su usledila kao posledica najviše ocene naših kupaca i njihovog zadovoljstva s jedne strane i ocene Toyota Motor Europe da smo dali i da dajemo izvanredan doprinos razvoju Toyotine strategije u osvajanju tržišta. Štaviše, kada osvajate evropsko priznanje iz godine u godinu, ubeđeni ste da je visoki sud Vaših kupaca i korisnika Toyota servisa jedini mogući i logičan.


Ponosno nosimo naše Ichiban nagrade i na njima zahvaljujemo Vama!


Trudimo se i trudićemo se da upornim radom i sluhom za Vas, naše verne klijente i ljubitelje Toyote, odbranimo Ichiban nagrade i zadržimo svoju superiornu poziciju na našem tržištu i nadalje.


„Ichiban“ je japanska reč izvedena iz „Okyakusama Ichiban“ što znači „kupac na prvom mestu“, gde „Ichiban“ znači „prvi“ ili „broj jedan“. Od kada je 2007. ustanovljena godišnja „Ichiban“ nagrada Toyote Motor Europe, zadovoljstvo kupaca kod Toyotinih partnera je povećano za 43% u prodaji i 34% u postprodaji, a prema internom istraživanju zadovoljstva Toyotnih kupaca, sprovedenom u Evropi.


Kao potvrdu da im je kupac uvek na prvom mestu, Toyota je kompaniji Tago Car dodelila Evropsku nagradu za zadovoljstvo kupaca.


• 45 partnera iz 33 zemlje i regiona su osvojila „Ichiban“ Evropsku nagradu za zadovoljstvo kupaca.
• Najbolji evropski partneri su nagrađeni zato što im je kupac uvek na prvom mestu.


Srpskom partneru je ukazana velika čast i dodeljena mu je Toyotina „Ichiban“ evropska nagrada za zadovoljstvo kupaca, na svečanom događaju održanom u Antverpenu. 


Nagradu je predao gospodin Dr. Johan Van Zyl , predsednik i generalni direktor kompanije Toyota Motor Europe, a primila ju je gospođa Sanja Blečić, generalni direktor kompanije Tago Car.


Ukupno 2.300 evropskih partnera učestvovalo je u procesu evaluacije gde su ocenjivani u pogledu zadovoljstva kupaca i poslovnog uspeha. Najbolje rangirani partneri pozvani su da se pridruže upravi TME na proslavi njihovog uspeha. Na osnovu veoma strogih kriterijuma, 45 partnera je od Toyote u Evropi dobilo ovo značajno priznanje.


Govoreći na ceremoniji dodele nagrada, predsednik i generalni direktor kompanije Toyota Motor Europe gospodin Dr. Johan Van Zyl je rekao:“Pokazali ste da stavljanje kupca na prvo mesto pokreće uspeh u poslovanju. Toyota želi da bude broj jedan u zadovoljstvu kupaca na svakom evropskom tržištu. Najvažniji cilj je biti broj kod svih kupaca.”


Kompanija TAGO Car je već šesti put dobitnik Toyota Ichiban priznanja za Srbiju.


Toyota ‘Ichiban’ 2017


Kompanija TAGO Car iz Novog Sada nagrađena je za izuzetna dostignuća na polju zadovoljstva kupaca, kako u prodaji, tako i u postprodajnim uslugama na svečanom događaju održanom u Antverpenu. Nagradu je predao gospodin Dr. Johan van Zyl, predsednik i generalni direktor kompanije Toyota Motor Europe, a primila je gospođa Sanja Blečić, generalni direktor kompanije TAGO Car.



Toyota ‘Ichiban’ 2012


Srpskom partneru je ukazana velika čast i dodeljena mu je Toyotina ‘Ichiban’ evropska nagrada za zadovoljstvo kupaca, tokom ceremonije održane sinoć u u zgradi Narodne skupštine u Budimpešti. 

 


 


 


Kompanija Tago Car iz Novog Sada je nagrađena za izuzetna dostignuća na polju zadovoljstva kupaca, kako u prodaji, tako i u postprodajnim uslugama. Nagradu je predao gospodin Didier Leroy, predsednik i generalni direktor Toyote Motor Europe, a primila ju je gospođa Sanja Blečić u ime Tago Car-a.


Partnerima iz 32 zemlje i regiona su dodeljene ukupno 42 nagrade, kao potvrda njihovih izuzetnih dostignuća na polju zadovoljstva kupaca, kako u prodaji, tako i u postprodajnim uslugama. Približno 2,600 evropskih partnera je ocenjeno prema njihovim rezultatima, a tokom stalnog praćenja njihovog rada, što je deo kompanijskog standarda. Pobednici nude vrhunsku uslugu, po veoma visokim kriterijumima, i teže da premaše očekivanja kupaca.


Govoreći na ceremoniji dodele nagrada, Didier Leroy, predsednik i generalni direktor TME, je rekao: „Moramo da nadmašimo očekivanja kupaca, kako sa našim proizvodima, tako i prilikom svake vrste kontakta sa kupcima. Izbor kupaca je da kupe Toyotu i mi želimo da osiguramo da oni ostanu zadovoljni svojom odlukom!” 


Priznanja 2011


U Novom Sadu, u Matici Srpskoj, 5 aprila 2011 god , uručena su priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” najboljim pojedincima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva u 2011. godini, za područje Južnobačkog regiona, koje pokriva Regionalna privredna komora Novi Sad.


Za najbolje usluge i visoke standarde poslovnaja nagradu je dobila Toyota Tago Car. Nagradu je primila Sanja Blečić - Generalni direktor.


“Ichiban” 2008, 2009 i 2010.


Toyota Motor Europa treću godinu za redom nagradila partnera iz Srbije evropskim “Ichiban” priznanjem za zadovoljstvo kupaca.


Ovlašćeni partner iz Srbije je počastvovan najvećom nagradom na Toyotinoj „Ichiban” ceremoniji dodele priznanja za zadovoljstvo kupaca u Evropi (European Customer Satisfaction Award). Ceremonija je održana 6. maja 2010. u ekskluzivnom Toyota salonu automobila koji se nalazi na šetalištu u ulici Champs Elysées u Parizu.
GO.TA.CAR iz Novog Sada priznat je zbog svojih izvanrednih performansi kada je u pitanju zadovoljstvo kupaca kako u oblasti prodaje tako i postprodaje. Nagradu je Sanji Blečić, GO.TA.CAR generalnom direktoru, dodelio Tadashi Arashima, izvršni direktor i predsednik TME (Toyota Motor Europe).


Približno 2600 evropskih dilera ocenjivano je po rezultatima postignutim u toku stalnog praćenja performansi koje su uključene u standarde kompanije. Na osnovu vrlo zahtevnog kriterijuma selekcije, 41 partner je zaslužilo ovo jedinstveno priznanje od strane Toyote u Evropi.


Gospodin Arashima je u govoru na ceremoniji rekao: „Kupac na prvom mestu (eng. „Customer First“) ostaje glavno obeležje Toyotine filozofije. Svaki od članova našeg tima širom Evrope sa sigurnošću pruža svoje usluge najbolje što može, a naši partneri su posebno posvećeni pružanju najboljeg ukupnog zadovoljstva kupcima. Današnji pobednici su najbolji od najboljih, jer je zadovoljstvo kupaca deo njihove svakodnevne težnje ka savršenosti.”


Diler iz Srbije nagrađen je najvećim priznanjem na Toyotinoj Ichiban evropskoj dodeli nagrada za zadovoljstvo kupaca tokom ceremonije održane u regionalnom sedištu kompanije u Briselu, 01. jula 2009. godine.
GO.TA Car iz Novog Sada je već drugu godinu za redom nagrađen za postignuto izvanredno zadovoljstvo kupaca uključujući i učinak prodaje i postprodaje. Ukupno je dodeljeno 37 nagrada dilerima sa 27 tržišta kao priznanje za izuzetan doprinos koji svaki od ovih prodavaca pruža Toyotinoj strategiji prodaje i marketinga u Srbiji i Evropi.


2009 - Toyota nagradila srpskog dilera GO.TA.CAR evropskim priznanjem za zadovoljstvo kupaca.


Govoreći na ceremoniji dodele nagrada, Tadashi Arashima, glavni izvršni direktor i predsednik Toyota Motor Europe (TME) je rekao: ‘Važno merilo uspešnog poslovanja je lojalnost kupcima. Naš cilj ostaje nepromenjen: nastojimo da budemo broj jedan u celokupnom zadovoljstvu kupaca na svakom Toyotinom tržištu. Lično sam oduševljen što vidim napredak iz godine u godinu kako kvantitativno tako i u kvalitetu novih učesnika.’


Oko 2500 Toyota dilera je ocenjivano za pokazane rezultate na godišnjem pregledu zadovoljstva kupaca koji je TME uvela 2006.godine. Kandidati za nagradu su ušli u uži izbor na osnovu izuzetnog učinka u sedam kategorija kako prodaje, tako i postprodaje. Na primer, nagrađeni su ocene dobijali po tome da li su premašili očekivanja kupaca u oblasti prijema u izložbeni salon, test vožnji i isporuke vozila. Takođe su ocenjivani za tačnost i preciznost usluge servisa, kao i opšte propratne aktivnosti i ukupnu brigu o kupcu. Od trenutka kada je TME počeo sa godišnjom dodelom Ichiban nagrada pre tri godine, rezultati u celokupnom zadovoljstvu kupaca na Toyotinom tržištu su poboljšani za nekih 16% u prodaji i 10% u postprodaji.


2008 - Ichiban prvi put u rukama srpskog Toyota dilera, London 2008.


Godine 2008, kompanija GO.TA.CAR – Toyota Novi Sad je primila svoju prvu evropsku nagradu "Ichiban European Customer Satisfaction Award" - priznanje da je pokazala izuzetne performanse u ključnim Toyota programima, kako u prodaji tako i u post prodaji. Činjenica da je ista usledila na evropskom nivou, kao i da se za Ichiban nadmetalo gotovo 2.500 Toyota partnera sa čak 23 evropska tržišta, može se reći da je 2008. godina postavljena kao novi standard poslovanja kompanije GO.TA.CAR.