Toyota Safety Sense
Odaberite

TOYOTA ФИНАНС

Uživajte i bezbrižno se vozite uz Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense je standardna oprema u svim Prius modelima. Vaša sigurnost je najbitnija i nikada nije samo opcija.

Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara sa sistemom za izbegavanje pešaka.

Pri slaboj osvetljenosti, sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara sa sistemom za izbegavanje pešaka u noćnim uslovima koji je deo Toyota Safety Sense, kombinuje kameru sa radarskom tehnologijom za otkrivanje drugih vozila i pešaka na putu automobila. Ako sistem proceni da je sudar neizbežan, upozorava vozača zvučnim i vizuelnim signalima. Ako vozač ne reaguje na vreme, sistem automatski uključuje kočnice kako bi sprečio ili ublažio sudar. Čak i ako vozač počne da koči, sistem povećava pritisak u kočionom sistemu. Pored otkrivanja pešaka noću, kao i vozila, ovaj sistem može prepoznati bicikliste i pešake na putu automobila u dnevnim uslovima vožnje.
Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara sa detekcijom biciklista

Koristeći kameru za detektovanje znakova na putu, sistem upozorenja na napuštanje saobraćajne trake, koji je deo sistema Toyota Safety Sense, upozorava vozača zvučnim i svetlosnim signalima, ukoliko se vozilo kreće van saobraćajnih traka bez uključivanja pokazivača smera. Funkcija kontrole upravljača kontroliše putanju vozila u slučaju nenamernog prestrojavanja.
Automatska duga svetla

Automatska duga svetla su osmišljena radi postizanja optimalne vidljivosti tokom noćne vožnje za sve učesnike u saobraćaju. Kamera detektuje svetla vozila koja vam dolaze u susret, istovremeno prateći osvetljenost putem uličnih svetala. Ovaj sistem automatski prebacuje između dugih i kratkih svetala, povećavajući sigurnost i komfor vozača.Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova

Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, u sklopu Toyota Safety Sense sistema, prati saobraćajne znakove ispred automobila, prikazujući korisne informacije kao što su trenutno ograničenje brzine ili ograničenje preticanja, na TFT ekranu ispred vozača. Ovaj sistem, takođe upozorava vozača vizuelnim i zvučnim signalima, ako se ne pridržava saobraćajnih znakova.
Adaptivni radarski tempomat

Adaptivni radarski tempomat, u sklopu Toyota Safety Sense omogućava održavanje postavljenog minimalnog rastojanja od vozila ispred.Ako se rastojanje smanji, sistem smanjuje brzinu kako bi održao potrebno rastojanje, ako je potrebno i kočeći, dok se kočiona svetla aktiviraju. Ako se rastojanje poveća, sistem će postepeno ubrzavati automobil dok ne postigne postavljenu brzinu vožnje.